Vienna Auto Show

Vienna Auto Show
Volt szerencsém idén meglátogatni a bécsi autókiállítást, ráadásul nem is akárhogyan. MINI kedvelő barátaimmal, és egy Peugeot Traveller L2 tesztautóval. Az autóról egy kicsit bővebben beszámolok majd a teszt formájában, most inkább a rendezvényről ejtenék pár szót.

Korai indulással a 9 órai nyitásra meg is érkeztünk, és a viszonylag nagy tömeg ellenére gyorsan sikerült megvenni a jegyet, és a ruhatár, valamint a beléptetés sem volt túl bonyolult.

Alapvetően a rendezvény 2 csarnokból állt. Az elsőt a Volkswagen csoport uralta. Rögtön a bejárattal szemben ID.3, nem is vártam mást. Hatalmas tömeg közepette mi még itt inkább a reggeli kávé beszerzésére fókuszáltunk. Az Audi standjánál jött az ébredés. E-tron, RS modellek, és persze gigászi tömeg. Nyilván ez érdekelte volna leginkább az objektívet, de el kellett engedni a művészi fotókról szóló álmainkat.

Tovább haladva a Seat és a Cupra standja is érdekes volt. Egy Concepcióautóval, és egy érdekes sín autó megoldással rukkoltak elő, utóbbi a Mii Jet fantázianévre hallgat.

Nem kis örömömre az elektromobilitás jegyében volt kiállítva az átépített e-Kafer és szerencsére a szomszédos Porsche stand elvitte a Show-t, így még beleülni is volt lehetőségünk.

A másik csarnokba átvezető folyosó mellett volt az ÖAMTC kültéri rendezvénye, ahol különböző SUV-k és pickup-ok mutatták meg épített akadályokon, hogy mi a különbség az ólgrippes (AllGrip by Suzuki), és egy Ranger Raptor féle összkerékhajtás között.

Elérkezett a második csarnok, ahol már a társaságom nagyjából bezsongva rohant végig, hogy megtaláljuk a MINI standot. Menet közben találkoztunk Mercedessel, SsangYonggal, és meglepetésre még az MG is állított ki, méghozzá elektromos hajtással rendelkező autót. Nyilván a MINI stand volt ahol a legtöbb időt töltöttük, így készülhetet nagyjából mindenkinek saját képe a MINI JCW GP 2020-ról, az új limited Cooper SideWalk Cabrio-ról, és volt kint Clubman JCW is a Mini SE azaz az elektromos MINI mellett.

Amíg a többiek MINI-ztek, én egy kicsit ellógtam, mert bár nem rajongok kifejezetten a Hondákért, az új elektromos koncepcióautójuk kifejezetten érdekelt, és mivel ez is ki volt állítva, gyorsan lőttem is róla néhány fotót.

A rendezvényen bemutatásra került még a Mitsubishi SpaceStar is, Új Octavia is volt kiállítva, és a BMW is viszonylag komoly standdal volt jelen, még Formula E autót is állítottak ki.

Összességében egy nagyon kedves kis rendezvény volt, de nyilván a nagyobb autókiállítások nyomába sem érhet.

Többi tartalom: AutósBlogger.hu

Facebook: AutósBlogger Facebook oldala