Bemutatták a Lexus ujdonságait – vegyük sorra

Bemutatták a Lexus ujdonságait – vegyük sorra

A Lexus egy sajtóreggeli keretén belül a MÜPA-ban adott helyszínt a 2022-es modellek bemutatójának. Beszélgettünk, megnéztük, kipróbáltuk. Nem veszik félvállról a jövőtervezést a Lexusnál. 2030-ra minden modelljük elektromos hajtású lesz, és 2035-re karbonsemleges lesz a teljes gyártásuk. Na de nézzük a modelljeiket, amik biztosan itt lesznek 2022-ben.

Lexus NX

Eladás szempontjából az egyik legnépszerűbb Lexus modell a japán prémiumgyártónál a NX. Érkezik belőle a frissítés, amely egy FullHibrid és egy Plug-In Hibrid hajtáslánccal lesz elérhető. Fejlettebb biztonságirendszer, új Infotainment (Touchpad nélkül), és megújult hajtáslánc mellett számos egyébb frissítés is érkezik vele!

A PHEV 306 lóerős lesz, a FullHibrid 242.


Ára: 16,490M Ft-tól.

Lexus UX300e

Megérkezett a régen várt BEV azaz teljesen elektromos modell a kínálatba. Előfutára a jövőben érkező villanyautódömpingnek, amit a Lexus vízionál. Az UX eredetileg egy belsőégésű hajtásplatformból átalakított elektromosautó, ugyanakkor még idén várható a BZ megnevezésű modell bejelentése, ami már teljesen elektromos platformra készül.

Hajtásálánc:
204LE (300Nm), 54kWh akkukapacitás, 400km hatótáv(NEDC), 7,5sec a 0-100-as sprint.

Ár: 19,890M Ft-tól.

Lexus ES

Ráncfelvarrás érkezett a business class-ba is. Hajtáslánc szempontjából maradt a régi, viszont az infotainment és a vezetésbiztonsági rendszerek is frissültek.
Újdonság a BladeScan fényszóró, ami az RX és az LS után már az ES-ben is elérhető. Továbbra is az egyik fontos tényező a Lexus féle beltér zajcsillapítása.

A 218Le-s hajtáslánc továbbra is produkálja a 6 liter alatti fogyasztást.

Ár: 18,250M Ft-tól.

Összességében

A gyártóra jellemző 10 év garanciát továbbra is vállalják, mely kiemelkedő a piacon. A kereskedelmi és szervízhálózat fejelesztése is folyamatos, így már 5 értékesítési helyszínen és további 2 szervízben tudnak a segítségünkre lenni termékeik ügyében. Izgatottan várom a tesztautókat, hogy mihamarabb tudjam a tapasztalataimat is átadni róluk.

További Tartalmak: AutósBlogger.hu
Gyártói Információk: Lexus Honlap