2021 Jeep Gladiator

2021 Jeep Gladiator

Egy pickup a Jeep legendás terepképességeivel – a vadonatúj Gladiator már  rendelhető!

  • A vadonatúj Jeep® Gladiator már rendelhető a hazai Jeep márkakereskedésekben Az új modellel a Jeep márka 28 év távollét után tér vissza a pickup szegmenshez A kétféle felszereltségi szinten – Sport és Overland -, valamint az exkluzív 80th Anniversary és Launch  
  • Edition modellváltozatokban elérhető modell már nettó 16,45 millió forinttól kapható 100% pickup: a Gladiator az ikonikus Wrangler képességeit még nagyobb praktikummal fokozza, az  ötszemélyes kialakítást 152 centiméteres acél platóval kiegészítve 
  • 100% Jeep: legendás terepképességek Command-Trac 4×4 rendszerrel, harmadik generációs Dana 44  tengelyekkel és offroad abroncsokkal 
  • 3,0 literes MultiJet V6 dízelmotor 264 lóerős teljesítménnyel és 600 Nm forgatónyomatékkal Fejlett biztonsági és infotainment technológiák, például előre néző kamera a közúti és terepes  közlekedéshez (elsőként a Jeep történelmében), prémium Alpine audiorendszer hordozható, teljes  mértékben víz- és porálló vezeték nélküli hangsugárzóval, negyedik generációs Uconnect™ rendszer Apple CarPlay és Android Auto funkcióval, valamint 7,0 vagy 8,4 colos érintőképernyővel, továbbá  vezetési segédrendszerek átfogó arzenálja 
  • Kétszáz exkluzív Jeep® Authentic, powered by Mopar® kiegészítő teszi tökéletesen személyre  szabhatóvá a valaha készült legjobb Jeep pickupot, amely tökéletesen alkalmas mindenféle  életstílushoz 

A vadonatúj Jeep® Gladiator megérkezett a hazai Jeep márkakereskedésekben. 

Az ikonikus Wrangler alapjaira épül a pickup, amely a ’Menj bárhova, csinálj bármit’ életérzést új szintre  emeli: 152 centiméteres acél platója fokozott sokoldalúságot, funkcionalitást és rugalmasságot nyújt. Emellett már a piaci bevezetéskor több mint 200 eredeti Jeep kiegészítő található a Mopar® kínálatában,  amelynek segítségével a Gladiator teljesen személyre szabható, vagyis pont olyan életstílus modellé  alakul, amilyenre az ügyfeleknek szüksége van. 

Európai premier 2021 elején 

Európában a Jeep Gladiator kiindulásként Sport és Overland felszereltségi szinten elérhető, továbbá az  exkluzív Launch Edition és a 80th Anniversary kiadások fokozzák a kínálatot. Minden szinten közös nevező a vadonatúj, háromliteres, V6-os Multijet dízelmotor, amely 264 lóerőt és  600 Nm nyomatékot kínál. A színpalettán kilencféle árnyalatot találunk, amely akár ponyvatetővel, akár  fekete vagy a karosszéria színére fényezett keménytetővel is kombinálható. A Sport alapfelszereltség 17  colos kerekekkel érkezik, míg a többi változat már 18 colos kerekeket kínál. 

Hamisítatlan Jeep külső és belső, középpontban a technológiával és a funkcionalitással – a vízálló  utasteret beleértve 

A vadonatúj Jeep Gladiator karakteres, terepjárós formaterve azonnal felismerhető, köszönhetően a  tipikus Jeep márkajegyeknek. A Wrangler legendás hétlamellás hűtőrácsa itt is megtalálható, de kisebb  változásokkal és hátrafelé dőléssel az aerodinamika javítása érdekében. 

Az okos funkcionalitás és a sokoldalúság volt középpontban a Gladiator különösen strapabíró, 152  centiméteres platójának megalkotásánál. Rejtett megvilágítás, opcionális, vízálló külső áramforrás (230V),  erős, integrált rögzítőfülek – minden adott a sokoldalú bevetéshez. 

A vadonatúj Jeep Gladiator abszolút egyedi jármű, amely a nyitott kalandokhoz is lehetőséget biztosít . Számos konfigurációjának köszönhetően: teljesen zárt kényelem a háromrészes keménytetővel,  ponyvatető vagy semmi: a kabriók világába is belekóstolhatunk vele. A lehetőségek szinte korlátlanok.  Ugyanez igaz a platóra is: a rolós, vagy a felhajtható puha vagy kemény platófedél szintén teljes  sokoldalúságot kínál, legyen bármi a rakomány. 

A Jeep Gladiator kivételes funkcionalitását felhasználóbarát részletek fokozzák. Az előre néző kamera lehetővé teszi a szemben lévő akadályok könnyű észlelését, amely különösen terepjárás során jön jól. A  hűtőrács közepén elhelyezett kamera a Jeep történelmében elsőként elérhető. Öntisztító rendszere pedig  lehetővé teszi, hogy terepjárás során is mindig használható lehessen. 

A különleges opciók sorát gyarapítja a 9-hangszórós Alpine audiorendszer hátsó mélynyomóval, amely  552 W-os teljesítményt, 12-csatornás erősítőt és hordozható, Bluetooth-os hangszórót is tartalmaz. Az  ülések mögött található vezeték nélküli hangszórót a Gladiator menet közben tölti, teljesen víz- és porálló  kialakítása pedig különösen sokoldalú használatot tesz lehetővé, főleg, hogy az USB portján keresztül más  eszközöket, pl. mobiltelefont is tölthet. Így az ügyfelek akkor is magukkal vihetik kedvenc zenéjüket, ha a  négykerekű kalandok átmenetileg véget érnek.

Jeep Gladiator – Fejlett, tiszta dízelmotor 

A Gladiator európai kínálatának kizárólagos tagja a háromliteres, V6-os Multijet dízelmotor, amely  szériában start-stop rendszerrel rendelkezik. Így eleget tesz a végleges Euro 6D károsanyag-kibocsátási  előírásoknak. Az FCA EMEA által fejlesztett és gyártott motor fejlett turbófeltöltési technológiája és  alacsony súrlódása kivételes hatékonyságot és teljesítményt szavatol. Ezt igazolja a 264 lóerős  csúcsteljesítmény, valamint a 600 Nm maximális nyomaték, amelynek köszönhetően a tekintélyes méretű  pickup csupán 8,6 másodperc alatt letudja a 0-100-as sprintet. Ez részben a nyolcfokozatú, bolygóműves  automata váltó érdeme is, amely lágy kapcsolásokat, gyors reakciót és még jobb terepképességeket  biztosít. A modell WLTP szerinti vegyes fogyasztása változattól függően 9,5 és 9,8 l/100 km közötti. 

Jeep Gladiator

A valaha készült legjobb Jeep pickup 

A Jeep Gladiator a márka legendás terepképességeit örökli. A szofisztikált Command-Trac 4×4  összkerékhajtási rendszernek köszönhető, amely 2,72:1-es áttételű terepfelezővel és nagy teherbírású,  harmadik generációs Dana 44 első és hátsó tengelyekkel rendelkezik. A felépítmény kiváló terepszögeket  kínál, a hátsó önzáró differenciálmű fokozza a tapadást – nem csoda, hogy a Gladiator kínálatának minden  tagja megkapja a ’Trail-Rated’ offroad minősítést. 

Fejlett biztonsági rendszerek arzenálja 

A vezetési biztonság kiemelt szerepet kapott a vadonatúj Jeep Gladiator fejlesztésénél. Így a modell  különösen gazdag aktív és passzív biztonsági megoldások tekintetében. Az egyik ilyen a teljesen LED-es  világítási rendszer, amely minden modellváltozatnál széria. Emellett az alapfelszereltség része a ParkView  tolatókamera, az első és a hátsó parkolóradar, valamint a borulásgátló. Az opciós listán megtalálható a  holttérfigyelő hátsó keresztirányú forgalomfigyelővel, az első off-road kamera, az autonóm fékezésre  képes ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, az adaptív tempomat araszolás funkcióval és az  automatikus távolsági fényszóró. 

Modern, negyedik generációs Uconnect™ rendszer új szolgáltatásokkal 

A Jeep Gladiator fedélzetén megtalálható a negyedik generációs Uconnect™ rendszer, felszereltségtől  függően 7 vagy 8,4 colos központi kijelzővel. A csúcsverzió különösen könnyen használható: nagyobb  teljesítménye gyorsabb indulást és működést garantál. Nagyfelbontású érintőképernyője pedig  tökéletesen adja vissza akár telefonunk tartalmait is az Apple CarPlay és az Android Auto funkciónak  köszönhetően.

2021 májusától Magyarországon is elérhetővé válik az új Uconnect™ Services szolgáltatás, amely számos  digitális platformon (például a My Uconnect mobiltelefonos alkalmazás segítségével) kínál hozzáférést a  gépjárműhöz, illetve annak funkcióihoz. A Sport felszereltségi szinten feláras, egyébként széria 8,4 colos  központi rendszerhez elérhető szolgáltatáscsomag fokozott fedélzeti és távolsági kapcsolódási  lehetőségeket kínál: segítségével nem csak ellenőrizhetjük például, hogy bezártuk-e az autót, de a távolból  is bezárhatjuk azt. Emellett baleset esetén azonnal megkaphatjuk a megfelelő segítséget, a flottakezelők  pedig további kiegészítő csomagokkal szabhatják személyre szükségleteiknek megfelelően a szolgáltatást. 

Jeep Gladiator

Jeep Gladiator – Felszereltségi szintek és árak 

A vadonatúj Jeep Gladiator Magyarországon már nettó 16,45 millió forinttól elérhető. Az alapfelszereltség  részét képezi a fentieken felül többek között a kulcs nélküli indítórendszer, a vontatmánystabilizáló, a  részlegesen önzáró hátsó differenciálmű, a kétzónás automatikus klímaberendezés és az automatikusan  sötétedő belső tükör – a listát pedig számos opcióval teljesíthetjük ki. 

A nettó 18,5 millió forinttól rendelhető Overland felszereltségi szint még gazdagabb felszereltséget és még  több lehetőséget biztosít. A karosszéria színére fényezett keménytető-rendszer, valamint  az Alpine prémium audiorendszerrel felszerelt 8,4 colos navigációs rendszer is széria. 

A forgalmazás kezdetétől korlátozott darabszámban áll rendelkezésre a 80th Anniversary születésnapi  kiadás és a Launch Edition, amelyek nettó 19,9 és 20,3 millió forintos árukkal közel teljes felszereltséget. Az 80th Anniversary például egyedi  címkével ellátott fekete bőr üléskárpitozással és lábszőnyegekkel rendelkezik. Belül egyébként csak az  ülések borításából hatféle érhető el: a fekete és bézs szövet mellett fekete vagy nyeregbarna  bőrkárpitozás, valamint speciális perforált vagy hagyományos kialakítású Mopar Katzkin bőrülés is  elérhető. Továbbá kétszáz exkluzív, eredeti Jeep kiegészítő és tartozék kínál a Mopar® kínálatából  kivételes személyre szabhatóságot, legyen szó különböző platóburkolati elemekről, rakodórendszerekről,  valamint terepképességeket fokozó megoldásokról. 

Örökség 

Az új Gladiator gazdag történelmi örökségre épít: a legidősebb rokonig egészen 1947-ig kell  visszamennünk. Amikor a Willys Overland bemutatkozott egytonnás teherbírású, négykerékhajtású  haszonjárműként a CJ-2A alapjain. Ezt négy évtizeden át követték pickup modellek, mint például az FC-

150/170 (1957-1965), a Jeep Gladiator/J Series (1963-1987), a CJ-8 Scrambler (1981-1985) és a Jeep  Comanche (1986-1992).

Többi tartalom: AutósBlogger.hu

Facebook: AutósBlogger Facebook oldala