GT Radial FE2 – 270km/h-ig….

GT Radial FE2 – 270km/h-ig….

Az ALCAR Hungáriának köszönhetően van szerencsém saját autón kipróbálni az újfejlesztésű FE2 jelzésű gumijukat, ami a marketing szerint kis és középméretű autók nagyteljesítményű gumiabroncsa.

Róla lesz most szó: https://gtradial.eu/hu/gumiabroncsok-attekintese/fe2

A kezdet

Az ALCAR marketingese keresett, hogy van-e kedvem egy ilyen tesztet elvégezni az új gumijukkal. Az ilyen együttműködéseket mindig örömmel veszem, mert újat tapasztalni jó dolog. Ugyanakkor volt bennem egy kis aggodalom is, mert a GT Radial márka mindig az olcsóbb gumik névjegye, és valljuk be, ami olcsó annak általában oka is van. Szerencsétlen helyzet volt a szerencsém, ugyanis a saját MINI-mre való méret nem volt raktáron, így várni kellett az érkezésig. Cserébe egy 0821 DOT számú gumit kaptam, ami 2021 8. hetében készült. Tehát igazán friss volt. Mondjuk egy új típusnál ez el is várható. Az átvételkor feltűnt, hogy ígéretes futófelület fogadott és a gumi tapintása is éreztette, hogy ez egy ígéretes teszt lesz. Aztán persze jöttek a nehézségek. A saját autó várakozott különböző kereskedéseknél, míg a tesztautókkal dolgoztunk. Így viszonylag sokára sikerült felrakni a szettet, de legalább már nem volt hosszú várólista a gumisnál a szezonális csere miatt.

Az GT Radial érzés

A hazaút volt az első meglepetés számomra. A viszonylag öreg téli gumi után várható nagy távolság sokkal nagyobb volt, mint vártam. A menetkomfort, és a zaj meglepett. A közel 20 éves MINI-m egy csendesen gördülő autó lett, amiben élmény volt az utazás. De mint a MINI tulajok tudják, bármennyire is “kismotoros” a Cooper, azért igazi kanyarvadász, ami igénybe veszi a gumit sportosabb használat esetén. És meglepő kanyarstabilitást is produkált az új friss gumikeverék, még esős időben is, ami egyébként nagyon érződik a gokart jellegű futómű esetében. (A MINI a BMW korszak elejétől az M-Technik Gmbh. által fejlesztett futóművel kápráztatja a sofőrjét, igazi cinkostársként a rosszalkodáshoz)
A leírás szerint A kategóriás zaj és esőmenéssel rendelkezik az abroncs, míg C besorolású a fogyasztási normája. Ez persze méretenként változik, a tesztelt méret egy 205/50 R17 93 W XL típus. Jó eséllyel a fogyasztást sosem fogom tudni beazonosítani, hogy milyen kategória a MINI-m esetében, mint ahogy a W-s sebességhatár által megengedett 270km/h-s sebességindexet sem fogom feszegetni több okból sem.

GT Radial

Összegzés

A GT Radial egy igazán elfogadható ár-érték arányú gumival állta a piacra FE2 néven, amiből egyébként SUV-ra valót is terveznek. Ezt Kovács Kolos tesztelte: https://youtu.be/hFY2Cjn_tZw

Többi tartalom: AutósBlogger.hu

Facebook: AutósBlogger Facebook oldala

És a gyártó Facebook oldala, ahol további tartalmakat olvashat a gyártótól: https://www.facebook.com/gtradialhungary