ÉLMÉNYEK A WTCR HÉTVÉGÉN 2019

ÉLMÉNYEK A WTCR HÉTVÉGÉN 2019

A média központban volt szerencsém tölteni a hétvégét a WTCR budapesti hétvégéjén, de igyekeztem mindent szemügyre venni, amit láttam és tapasztaltam.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is bepillanthattam a WTCR színfalai mögé egy kicsit, szerencsére most nem a rekkenő hőségben. Kezdeném ott, hogy a közönség számára kínált belépőjegyek idén a paddock területére is érvényesek voltak, mely egy laikus számára valódi élményeket nyújt, így ez az újítás részemről a jövőben is támogatandó. A WTCC és a TCR összeolvadásából keletkezett WTCR egy családias esemény, nem mellesleg számos szupersztár indul benne az autósport világából.

img_3690.jpg

Az év nagy dobása természetesen mindig a Forma-1, mely több évtizede tér vissza a Hungaroringre, de azt gondolom kijelenthető, hogy a WTCR mellette a második helyen van, ugyanis szép számban képviseltetik magukat magyarok a mezőnyben. Michelisz Norbert és Tassi Attila neve sokunknak ismerősen cseng, nem beszélve a Zengő Motorsportról, akik minden évben jelen vannak itt a Hungaroringen.

img_3679.jpg

A WTCR egy remek lehetőség arra, hogy az autó és motorsportok iránt érdeklődők kilátogassanak az eseményre, ugyanis egy kicsit a csapatok életébe is bepillantást lehet nyerni, akár egy-egy versenyzővel is össze lehet futni. Ami még izgalmassá teszi az egészet, hogy a WTCR mellett, TCR Európa sorozat és a KIA Platinum Cup mezőnye is a ringen versenyez, így szinte hézagok nélkül lehet élvezni a sebességet és motorzajt.

img_3705.jpg

A WTCR ugyanakkor tiszteletet parancsol, ugyanis itt valóban vérremenő csaták bontakoznak ki a versenyzők között, illetve nagyon komoly technikáról beszélünk. Én jövőre biztosan kint leszek újra, ne hagyjátok ki ti sem! Ha nem voltatok a Hungaroringen idén, a Magyarországhoz közeli Slovakia Ring vár majd minden érdeklődőt.