DS7 Crossback E-Tense – Plug-In hibrid

DS7 Crossback E-Tense – Plug-In hibrid

A DS7 Crossback a francia prémiummárka zászlóshajója, és abból is a PHEV azaz a Plug-In Hibrid Electric Vehicle verzió járt nálam. A platformot ismerjük, EMP2, ami közös a PSA konszern hasonló járműveivel, így a Peugeot 508, 3008, 5008, a Citroen C5 AirCross vagy az Opel Grandland X-el. Méretben ez majdnem a legnagyobb a felsorolt listából, csak az 5008-as Peugeot tud nagyobb lenni. Viszont teljesítményre és luxusra mindenképpen ez a DS7 Crossback a teteje a PSA választékának.

Nem gyenge technika

A hajtáslánc a dupla elektromotoros négykerékhajtásos rendszer, mely az 1,6-os benzinmotortól 200 lóerőt kap, és a villanymotorok további 110 lóerővel támogatják egyenként a haladást. Így az összteljesítmény 300 lóerő, mely rendkívül meggyőzően mozgatja az egyébként 1825kg-os járművet. Az elektromos rész egy 13,2kWh-s akksiból táplálkozik, mely a 2 erős motor miatt éppenhogy eléri az 50km-es villanyhatótávot. A töltés otthoni hálózatról 8 amperes (230Vx8A=1,8KW) azaz elméleti 1,8KWh-s töltéssel viszonylag hosszú idő, de egy egész éjszaka alatt azért fel tud tölteni. A töltőoszlopokról Type2 csatlakozóval 7kWh töltéssel étkezik, ami szintén nem túl acélos, kifejezetten jót tenne neki a 11-es inverter. Így a nyilvános oszlopokról 2 óra kb a teljes töltés. Összességében a technika kifinomult, és szépen működik rendszerben, és a menetteljesítmény kifejezetten izgalmas utitárssá teszi a DS7-et.

ShowTime

Nade miről is szól igazából a DS7 Crossback E-Tense? Hát persze, hogy a különlegességről. Ilyen ritkán fog szembejönni, és ha szembejön, akkoris megnézi mindenki. Mert bár a forma nem túl izgalmas, de az apró részletek elárulják, hogy itt bizony olyan prémium termékről van szó, ami nagyon ki akar lógni a sorból! És sikerül is neki. Kezdve az első fényszóró igéző különlegességével. Ezt muszáj megnézni. A teszthét alatt a legtöbb figyelmet a lámpák kapták, elöl is, hátul is egyaránt és joggal. Kanyarkövetős, kifordul, befordul, gyémántként csillog, és bíbor színnel van megvilágítva. Meseészép. A hátsó lámpa pedig State-of-the-art. Lézergravírozású 3D-s, és nem is lehet szavakba önteni. Látni kell. De ha a parkolóban elmegy melletted, úgyis észre fogod venni, mert ilyen nem látsz máshol.
Persze a megjelenéshez hozzá tartozik a hatalmas “HotWheels” autó érzést keltő felni, és a különleges szín is. És akkor üljünk bele. Nincs mese, ez a DS színház igazi előadása. Érdekes formák, hangulat, dizájn mindenhol. Imádnivaló. Érzed, hogy ez más. Persze a kijelzők és gombok alatt visszaköszön a PSA technika, és érződik, hogy itt a belbecs ugyanaz, csak a külcsíny ami nagyon más. De jól áll neki.

DS7 Crossback

Summa

Azt nem tudom, hogy megéri-e a felár, bár aki különlegeset, kényelmeset és modernet szeretne, annak mindenekfelett tökéletes választás, és más prémiummárkákhoz képest talán földhözragadt is. De egy élmény volt a teszthét és remélem lesz még sok ilyen DS a plaettán, hogy kipróbálhassam, mert nagyon kedvelem az autó teljes kisugárzását. Az egyetlen dolog amin változtatnék, az a fűtés. Így télen jó lenne, ha nem kellene mindig beindítani a motort ahhoz, hogy meleg is legyen az autóban, hanem villanyosan ez megoldott lenne.

DS7 Crossback

https://www.dsautomobiles.hu/