DRIVE NOW – AZ ÚJ SZOLGÁLTATÓ

DRIVE NOW – AZ ÚJ SZOLGÁLTATÓ

Mai napon indult útjára a Wallis csoport új szolgáltatása a Drive Now. Klasszikus perc alapú autóbérlés (99-129Ft/perc) Budapest területén belül. Amitől különc a piacon, hogy BMW és Mini autókból áll a flotta. Zseniális autóparkválasztás, minden igényt kielégít, BMW-ből 1-es X1 és X2. A nagyobb teret igénylőknek Active Tourer. A villanyautósoknak i3. Miniből 3 és 5 ajtós, a fiataloknak Cabrio is van a kínálatban. 

Előzetes ingyenes regisztrációval 25 perc vezetést még ajándékba is adnak, így nem csoda, ha a mai napon konkrétan felrobban a Facebook csoportjuk, és hatalmas az érdeklődés a dolog iránt. Ma sokan BMW-vel mennek ebédelni. 

x2_overview.jpg

Nyilván nem az egyetlen carsharing cég Budapesten, a MOL Limo (VW E-UP/UP, Mercedes A-osztály) és a GreenGo (csak elektromos VW E-UP) autóit már egy éve lehet látni az utakon, és jónéhányan rendszeresen használják is szolgáltatást. Egy pici összehasonlítást is tettem, főleg regisztráció oldalról. A minap jött egy élethelyzet, amihez jól jött volna egy ilyen carsharing szolgáltató, de mivel korábban erre nem volt szükségem, így aznap reggel kezdtem meg a regisztrálási folyamatot. Aznap villamosoztam. A DriveNow ma indult, de a regisztráció folyamata 2 nap volt. (0FT, akciós. Egyébként 9900Ft) A GreenGo elbírálása 2-4 munkanap. (4900Ft ami leautózható) A MOL Limo is bekér adatokat, ott is több nap az elbírálás, 5900Ft a regisztrációs díj, amiért hozzá férhetünk a szolgáltatáshoz. 

A Prémium szolgáltatónak viszont van egy csavar a rendszerben. A többi szolgáltatóval ellentétben 8000Ft kauciót zárol minden egyes út előtt. Amit az út végén felold, és így bankfüggően akár több munkanap is lehet, mire újra hozzáférünk a pénzünkhöz. Ez önmagában még nem lenne oly nagy tétel, bár a versenyképesség már csorbul, de ha a szolgáltatás természetét nézzük, hogy 1 nap minimum oda-vissza használjuk az autót, és a power user-ek 2-3-4 címre is elmehetnek, így könnyen szalad bele azárolt összeg a 40.000Ft-ba. Ez viszont már tetemes összeg ahhoz, hogy a tehetősebb réteg is meghátráljon a prémium szolgáltatás igénybevételétől, és a konkurenseket válassza. 

Összefoglalva a helyzetet, nagyon szimpatikus, hogy egy ilyen prémium szolgáltatás elérhető, és jómagam is ki fogom próbálni. De remélhetőleg a piaci helyzet a helyére rakja ezt a kaució kérdést idővel. Mentem Mini Cabriozni. Sziasztok. 🙂

Többi tartalom: AutósBlogger.hu

Facebook: AutósBlogger Facebook oldala

Related posts